24 Mart 2012 Cumartesi

Zararlı katkı maddelerınden bazıları,,


Aşağıda ise gidaraporu.com dan alınan paragrafta zararlı katkılar arasında görüyoruz:

Başta kanser olmak üzere, allerji, astım, beyin hasarı, Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi). siroz, DNA bozuklukları, hiperaktivite, böbrek ve karaciğer hasarları, kalp ve sinir rahatsızlıkları, Büyüme hormonu baskılanması gibi pekçok hastalıklara davetiye çıkartan meşrubatlarda kullanılan bu katkı maddelerinin bazıları ise şöyledir:

E102 Tartrazin, E110 Yellow 6(Sunset Yellow, FCF, Orange Yellow S), E120 Karmin-Kokonial, E127 Red 3(Erythrosine), E133 Blue 1 ve Blue 2 (Brilliant blue FCF), E210-E219 Benzoatlar, E220-E228 Sülfitler, E250-E251 Sodium Nitrite (Sodium Nitrate), E310 Propyl Gallate, E320 BHA ve E321 BHT, E422Gliserol (gliserin), E441Gelatin(jelatin), E470-E477 Mono ve digliseridler ve esterleri, E621Monosodium glutamate (MSG), E924 Potassium Bromate, E950 Acesulfame-K, E951 Aspartame (Equal, NutraSweet), E1510 Etanol(etil alkol), E338 Fosforik asit, Kafein, ....

Bu katkı maddelerini içeren meşrubat ve diğer gıda ürünlerini tüketmemeye çalışmak sağlığımızı korumada çok önemli bir adım atmak demektir. Geliniz, ismi ne olursa olsun, markası ne olursa olsun, bu tüketim çılgınlığına bir son verelim neslimizi ve sağlığımızı kurtaralım!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder