24 Mart 2012 Cumartesi

Kilo vermek kolay mı yoksa......


Yıllarca kilo vermek için uğraşıp veremiyorsanız, sizlere sevindirici bir haberimiz var. uzmanlar, kilo vermenin gerçek sırrını açıkladı.
Askmen isimli internet sitesinde yer alan habere göre, kilo vermek için diyet yapmanıza gerek yok. Kilo vermenin gerçek sırrı daha az yemek yemekte gizli. Tek ihtiyacınız olan daha az ve makul oranlarda yiyerek porsiyonlarınızı kontrol altına almanız.
Daha az yemenin öğrenilen bir eylem olduğunu ve biraz pratik yaparak ve sabırlı olarak bunu başarabileceğinizi söyleyen uzmanlar, birçok insan için problemin daha az yemek yemeyi alışkanlık haline getirememesinde gizli olduğunu belirttiler. Eski alışkanlıklarınızı bırakın ve kararlı olun. Fiziksel değişiklikten önce zihinsel olarak düşüncenizi değiştirmelisiniz.
Diyete başlayıp sürekli yarıda kesmek yerine, aşamalı olarak daha az yemeye çalışın. Tabağınıza daha az yemek alın ve yavaş yavaş yiyin. İşte 7 adımda daha az yemek yemenin yolu:
1. Mini yemek etkili olacak: İdeal olarak doymanız için yemek yediğiniz her seferde, tabağınızda biraz protein, çok az yağ ile çok az lifli gıda olmalı. Örneğin, atıştırmalık olarak sadece meyve yerseniz doymazsınız ve mutsuz olursunuz. Ancak, biraz yoğurtla birlikte meyve yerseniz kendinizi daha tok hissedersiniz.
2. Kendinizi yiyeceklerden mahrum bırakmayın: Kendinizi aç ya da mahrum kalmış hissetmek istemezsiniz. Kalorileri saymayın, sadece porsiyonlarınızı değerlendirin. Günlük kalori alımınızı 2 bin 500'den 2 bine düşürün. Fakat, bunu yaparken porsiyonlarınızın büyüklüğünü yüzde 20 oranında azaltmaya odaklanın. Birkaç hafta içinde, yeni porsiyon miktarına alışacaksınız ve size normal gelecek.
3. Lezzetli ve güzel yemekler yiyin: Öğünlerinizde lezzetli yemekler yiyin, fakat bunları da daha küçük porsiyonlar şeklinde tüketin. Kremalı soslar ve yumuşak browniler kilo verme hedefinizi engelleyecektir. Sıra dışı yemeklerin yanında sıradan yemeklerden de zevk alın.
4. Kaloriyi yiyecek olarak tüketin, içecek olarak değil: Bir kutu maden sodasında 150 kalori vardır. Günde 3 tane içerseniz fazladan 450 kalori alırsınız. Bu nedenle kalorileri doyurucu yiyeceklerden alın, su veya çay için.
5. Egzersiz mükemmel bir ortaktır: Beslenmenizi düzenli egzersizle birleştirirseniz daha başarılı olursunuz. Azar azar kilo vermeyi düşünün ve kasların yağlardan daha ağır olduğunu unutmayın.
6. Yeme sürenizi uzatın: 2 protein barı sadece 360 kaloridir ve aynı zamanda vitamin, mineral, lif, protein, yağ ve karbonhidrat içeriyor. Ancak, bu gıdaları birkaç saniyede yiyip bitirirsiniz. Gıdaları hızlı tüketince beynin doyum merkezleri mesajı doğru olarak alamaz. Bu nedenle yavaş yavaş yiyin, dikkatli çiğneyin, ağzınıza çok fazla yemek atmayın.
7. Sizi tetikleyen şeyleri keşfedin: Sizi yemek yemeye teşvik eden konuyu bulun. Örneğin, kimi insan televizyonun karşısına geçince atıştırma isteği duyar. Bazıları için ise, stres tetikleyici rol oynar. Stres hormonu kortizol iştahı artırır. Bu nedenle sizi tetikleyen konuları bulup, kendi kendinizi kısıtlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder