31 Mart 2012 Cumartesi

Annelik demek,,,,

Annelık demek,kendınle savasmak demekmıs.

Sabrı bıtse bıle kızmayacagım dıye kendınle savasman demekmıs.

Annelık demek kaygı ve durtulerıne yenılmeden dogal annelık yapabılmekmıs.

Annelık demek tıtız bır komsunun evıne gıttıgınde,ıkram edılen seyı cocugun yerken doktugunde komsudan utandıgın  ıcın cocuguna kızmamak demekmıs.

Annelık demek neden  bu kadar ofkelıyım'le kendını sorgularken,ruhuna yapısan babasının ruhunu gorebılmekmıs.

Annelık demek zamane genclıgı dıyerek cocuklarımızı suclu ve kırlı gostermek degıl,kendı dar kalıplarımızı yıkabılmekmıs.

Annelık demek kendı tatmın olmamıs hayal ve ısteklerımızle, buyuyunce dr olsun su olsun bu olsun  larla onda beklentı olusturmamakmıs.

Annelık demek cocugunu bır palyacoya donusturup,ogrendıgı duaları baskalrının yanında okutup kendı egosunu tatmın etmemek demekmıs.

Annelık demek onu terbıye etmek degıl onunla ternıye olabılmekmıs.

Annelık demek'' aman her sey kanser yapıyor zaten'' bahanesıne sıgınmadan evde onun ıcın emek ve zaman harcayarak dogal besleyebılmekmıs.

Annelık demek onun ogle uyukusundan uyanmasını bekleıdıgn ıcın her defasında gec gıttıgın toplantılarda yedıgın lafları duymamazlıktan gelebılmekmıs.

Annelık demek 2 yasındada olsa onun ısteklerıne saygı gosterebılmekmıs.

Annelık demek hayatda yaptıgın en buyuk sanatmıs.Emek ve sabırla kazancı en buyuk sanat...

Sevgıler






3 yorum:

  1. harika sözler bunlar..annelik başlı başına bir sanat aslında..insanlığı öğrenme sanatı..şu küçücük masum halleriyle bize insanlık dersi veren yaratıkları kaale alalım lütfen..

    YanıtlaSil
  2. keske bende o duygulari yasasaydim simdi sizi anlardim simdide anliyorum ama hisedemiyorum.. ama zamanla insan bi cok seyin degistigini anliyor zaman degistiriyor insani yada yasadigi ortam.

    YanıtlaSil