24 Aralık 2012 Pazartesi

Maydonoz çorbası tarifi,hem şifalı hem de nam nam...


Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra size yeniden yazmak çok güzel..
Bugün yine yeni bir haberle karşınızdayım..Bundan sonra bu köşede sizlerle sağlıklı ve tabiî ki şifalı yemek tarifleri paylaşacağım…Umarım siz ve aileniz beğenirsiniz…

Gelelim ilk tarifimize;
   
MAYDANOZ ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
1Bağ maydanoz.(Uçucu yağlar,apiin,B1,B2,C vitaminleri)
6Diş sarımsak(A,B VE bol miktarda C vitamini,iyot,kükürt)
3Yemek kaşığı zeytinyağı(Bol fosfor ve E vitamini)
1.5 yemek kaşığı  un
1 Su bardağı süt (protein,yağ,vitamin,kalsiyum,ve fosfor)
Toz beyaz biber
Tuz
½ toz zencefil (Uçucu yağlar,fenol bileşikleri,nişasta,kalsiyum,B ve C vitaminleri)
3 Su bardağı su

Yapılışı:
Sarımsaklar incecik doğranıp zeytinyağında sotelendikten sonra üzerine un ilavesiyle hafif kavrulur..
Kıyılan maydonozlar üzerine eklenip süt ve baharatı konulup karıştırılır.
Su ilavesiyle pişirilir.
Sütü sevmeyenler omum yerine sadece suyla da pişirebilirler..
 Pişince blendırdan geçirip geçirmemek zevkinize kalmış.
Şifası:
Her gün düzenli yenen maydonoz şişmanlamayı önler.Özellikle sapları kuvvetli idrar söktürücüdür.Terleticidir.Vucutta biriken zehirli maddeleri boşaltır.Cilk güzelliğiüzerine olumlu etkileri vardır.

Her mevsim pişirilebilecel bir çorbadır.

Afiyet olsun.
Not:A.Marankinin şifalı yemekler tarifi kitabından alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder