18 Nisan 2012 Çarşamba

Evde ketçap yapımı...


Evde Ketçap Nasıl Yapılır?

Evde dogal ketçap yapımı
Temel gıda maddelerini evinizde üretmek ister misiniz? Bundan böyle, bu köşede evde imal edebileceğiniz ve içinde hiçbir gayri İslami katkı maddesi olmayan temel ihtiyaç maddelerinin tariflerini bulacaksınız. Sizin elinizde de bu tariflerden varsa, irtibat@gimdes.org e-posta adresine gönderebilirsiniz. Eğer üretici firmalar kendilerine çekidüzen vermezlerse, büyük bir tüketici organizasyonu ile herkesin kendi imalatını kendisi yapmasına destek vereceğiz. Hatta konuyu Dernek üyelerinin tamamının katılacağı ölçekte profesyonel boyuta bile taşımayı düşünüyoruz.
Şimdi size evde nasıl ketçap üretebileceğinize dair tarif sunuyoruz:
MALZEMELER
* 1/2 kg. yeşil dolmalık biber
* 1/2 kg. kırmızı dolmalık biber
* 5 adet orta boy soğan
* 4 kg. domates
* Yeteri kadar Karanfil, Kekik, Karabiber, Tuz
* 200 gr. şeker
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı sirke
* İstenirse bir baş sarmısak
* 10 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesleri, biberleri ve soğanları küp şeklinde ufak ufak doğrayın. Mikserden geçirin, tuzla tatlandırın ve 25 dakika pişirin.
Karışımı bir süzgeçten ezerek geçirin. Sirke, şeker ve baharatları ilave edip hepsini koyulaşana kadar (40-45 dakika) kaynatın.
Karışımı kavanozlara veya şişelere doldurup ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın.
Malzemeleri isteğe bağlı olarak artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

not:alıntıdır

2 yorum:

  1. 2 kisi icin bu malzemeler cok olmazmi? 4 kilo domates sanki cok gelir diye düsünüyorum..

    YanıtlaSil
  2. malzemelerı yarı yarıya azaltabılrsın

    YanıtlaSil