Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra size yeniden yazmak çok güzel..
Bugün yine yeni bir haberle karşınızdayım..Bundan sonra bu
köşede sizlerle sağlıklı ve tabiî ki şifalı yemek tarifleri paylaşacağım…Umarım
siz ve aileniz beğenirsiniz…
Gelelim ilk tarifimize;
MAYDANOZ ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
1Bağ maydanoz.(Uçucu yağlar,apiin,B1,B2,C vitaminleri)
6Diş sarımsak(A,B VE bol miktarda C vitamini,iyot,kükürt)
3Yemek kaşığı zeytinyağı(Bol fosfor ve E vitamini)
1.5 yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt (protein,yağ,vitamin,kalsiyum,ve fosfor)
Toz beyaz biber
Tuz
½ toz zencefil (Uçucu yağlar,fenol
bileşikleri,nişasta,kalsiyum,B ve C vitaminleri)
3 Su bardağı su
Yapılışı:
Sarımsaklar incecik doğranıp zeytinyağında sotelendikten
sonra üzerine un ilavesiyle hafif kavrulur..
Kıyılan maydonozlar üzerine eklenip süt ve baharatı konulup
karıştırılır.
Su ilavesiyle pişirilir.
Sütü sevmeyenler omum yerine sadece suyla da
pişirebilirler..
Şifası:
Her gün düzenli yenen maydonoz şişmanlamayı önler.Özellikle
sapları kuvvetli idrar söktürücüdür.Terleticidir.Vucutta biriken zehirli
maddeleri boşaltır.Cilk güzelliğiüzerine olumlu etkileri vardır.
Her mevsim pişirilebilecel bir çorbadır.
Afiyet olsun.
Not:A.Marankinin şifalı yemekler tarifi kitabından
alıntıdır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder